Atgriezeniskā saite Angļu valodas 50. valsts olimpiādes organizatoriem

Atgriezeniskā saite Angļu valodas 50. valsts olimpiādes organizatoriem

Nosūtīja Anžela Volodko
Atbilžu skaits: 2

        Ņemot vērā, ka olimpiādes  norises Kārtība ir tās īstenošanas pamatdokuments, kura prasības ir jāievēro, uzskatu, ka, pirmkārt, angļu valodas 50.valsts olimpiādes 2. posma saturs neatbilst 2020. gada 25. augusta olimpiādes  norises noteikumiem (piem., 6.jautājums 1. daļā kam ir 44 punkti – 15% no kopēja īpatsvarā ir pilnīgi balstīts uz literārā teksta “Tess of the d'Urbervilles” zināšanām, kas nebija noteikts Kārtībā.) 2. daļa jeb radošais rakstu darbs, par kuru tika paziņots 3 darba dienas pirms olimpiādes, bija paredzēts 3. olimpiādes posmam - skolēnu  iepazīšanās ar literārā teksta “Tess of the d'Urbervilles” koncepciju. 

       Otrkārt, ņemot vērā skolas pedagogu pārslogotību, strādājot pandēmijas laikā gan klātienē, gan  attālināti, uzskatu par nepieņemamu izmantot neapmaksātu pedagogu darbu - olimpiāžu rakstu darbu labošanu. Ceru, ka olimpiādes organizatori paši uzņemsies atbildību par rakstu darbu labošanu. 

·        Satura neatbilstība olimpiādes  norises kārtības  noteikumiem,

·         neskaitāmu precizējumu un grozījumu skaits pirms paša olimpiādes sākuma,

·        neapmaksāta skolotāju darba izmantošana 

 uzskatāma par necieņu pret olimpiādes dalībniekiem un pedagogiem.

      Ir pašsaprotami, ka  tāda veida un mēroga pasākumiem jābūt pārdomātiem un sagatavotiem,  nevis spontānai  rīcībai ekstrēmā situācijā.


Atbildot uz Anžela Volodko

Atbilde: Atgriezeniskā saite Angļu valodas 50. valsts olimpiādes organizatoriem

Nosūtīja Anda Šņoriņa
Es, Anžela, Jums pievienojos visos punktos.
Turklāt tikko saņēmu atgriezenisko saiti no vienas savas skolnieces, kura bija šokā par esejas tēmu, un, par to domājot un rakstot, ir gandrīz novesta līdz asarām. Nedomāju, ka šāda tēma ir jāapspriež olimpiādē. Tā ir pārāk sāpīga kādiem konkrētiem jauniešiem.