1. daļas 1. uzdevums

1. daļas 1. uzdevums

Nosūtīja Edvards Miezītis
Atbilžu skaits: 12
Pirmajā uzdevumā bija jāsakārto teksta fragmenti. Domāju, ka šāda tipa uzdevumu vērtēs pēc tā vai viens pēc otra seko maksimāli daudz pareizā secībā, bet nē. 
"He left the room". Viens nepareizs fragments, kurš neietekmē teksta nozīmi atņem 12 punktus. Manuprāt, šis uzdevums būtu jāvērtē pēc secības nevis pēc pozīcijām. Man ir viena kļūda, kas nozīmē, ka teoretiski jābūt par vienu punktu mazāk. + "After he had gone" nozīmē, ka ir iespējams, ka viņš tikko izgāja.
Viena nepareizi ievietota fragmenta dēļ, kurš vispār nav svarīgs teksta izpratnei ("He left the room"), zaudēju 12 punktus.
Atbildot uz Edvards Miezītis

Atbilde: 1. daļas 1. uzdevums

Nosūtīja Eva Krupenko
Pilnīgi piekrītu! Sākums un nobeigums man sanāca nedaudz citāds, bet vidusdaļa sakrīt ar pareizo atbildi. Teikumu secība ir svarīgāka par absolūto pozīciju.
Atbildot uz Eva Krupenko

Atbilde: 1. daļas 1. uzdevums

Nosūtīja Aivita Romanauska
Piekrītu. Es arī sākumu un beigas nedaudz citādāk saliku, bet vidus ir pareizā secībā (pēc viņu atbildēm), par ko nav ielikti punkti, jo nav ievietoti tajos lodziņos, kur organizatori ir pieņēmuši par pareizu. Vajadzētu pārskatīt vai arī anulēt.
Atbildot uz Edvards Miezītis

Atbilde: 1. daļas 1. uzdevums

Nosūtīja Džonatans Miks Melgalvis
Turklāt pēc šādas vērtēšanas sistēmas sanāktu, ka pilnīgi nekoherents stāstījums, kurā daži teikumi sagadīšanās kārtā nokļuvuši pareizā saraksta pozīcijā, iegūtu vairāk punktu nekā pilnībā sakarīgs stāstījums, kurā vienas kļūdas dēļ lielākā daļa teikumu atrodas pareizā secībā un kopumā veidojas loģiska aina, bet teikumu saraksta pozīcija nobīdījusies no pareizās. Manuprāt, visai absurds rezultāts, kas sanāktu galīgi neproporcionāls dalībnieku angļu valodas zināšanām. Man gan šajā uzdevumā palaimējās ievietot precīzi sastādītāju paredzēto pareizo variantu, bet, "no malas skatoties", piekritīšu, ka vērtēšanas metode izskatās nedaudz nepārdomāta.
Atbildot uz Edvards Miezītis

Atbilde: 1. daļas 1. uzdevums

Nosūtīja Dita Lapiņa
Piekrītu ,ka tā ir problēma. Taisot šāda tipa uzdevumus pareizā atbilde tiek fiksēta tad, kad tā atrodas tai paredzētajā vietā. Citādāk dators nesaprot. Piekrītu, ka jāvērtē manuāli. Vēl es uzskatu, ka šeit varētu būt arī interpretācijas iespējas.