Labdien,
uzklausīsim un mēģināsim atbildēt uz visiem jautājumiem, kas jums radušies saistībā ar jautājumiem.
Labdien!
Kāpēc 15. uzdevumā, trešajā jautājumā kā pareizā atbilde tiek norādīta "paliek saldāki", ja aktīvi notiek FOTOSINTĒZE - tātad aktīva vielmaiņa, tātad tomātiem būtu jāpaliek skābākiem, jo lapas ir SAULES APSPĪDĒTAS.
Sveiki.
Fotosintēzes produkts ir cukuri, kas tiek noglabāti gatavajos augļos. Ja lapās notiek aktīva fotosintēze, pilnīgi iespējams, ka šajās šūnās būs vairāk vielmaiņas reakciju, bet jautājums bija par tomātu augļiem.
Labdien,
Kāpēc 19. jautājumā mana atbilde tika ieskaitīta kā nepareiza, ja tērauda siltumvadība ir 0,1, sekojoši, pēc dotās formulas kā rezultātam ir jāsanāk 330 + 0,1 * 20/ 1 + 0.1 ir 329, tātad savādākai ir jābūt arī nākamajai atbildei.
330 +0.1*20 / 1 + 0.1 = 330 + 2 / 1.1 = 332 / 1.1 = 301.8 = 302
Labvakar,
Kādēļ 8. jautājumā kā pareizā atbilde norādīts, ka E vitamīna visticamāk, visvairāk būs tieši grauda endospermā, ja zināms ka viens no galvenajiem E vitamīna avotiem ir augu eļļas, no kurām ar E vitamīnu vispiesātinātākā ir tieši kviešu dīgļu eļļa.
Neesmu pārliecināts, bet endosperma veido 84% no grauda masas pret dīgļa 3%. Līdz ar to daudzums ir viennozīmīgi lielāks.
Piekrītu, tomēr vai, pieņemot, ka endoderma satur vairāk E vitamīna nekā grauda dīglis, loģiskāk nebūtu šo būtisko E vitamīna avotu iegūt no visa grauda kopumā? Taču to (kviešu dīgļu eļļu) nez kāpēc iegūst tieši no dīgļiem, kas veido tikai 2,5% no grauda kopējā svara. Turklāt kviešu dīgļu eļļai raksturīga augsta E vitamīna koncentrācija (ap 255 mg / 100 g).
Sveiki, eļļu iegūst no dīgstiem - izdiedzētiem graudiem - kad barības no vielas no endospermas jau ir migrējušas uz jauno augu. No grauda dīglīša būtu ļoti grūti kaut ko izspiest. Bet mēs padomāsim par Jūsu izvirzīto argumentu.
1. jautājumā nebija norādīta aptuvenā pī vērtība, bija pierakstīts, ka atbilde jānoapaļo līdz desmitdaļām, tāpēc pī vietā izmantoju 3,1 , tādēļ atbilde netika ieskaitīta. Lūgums pārskatīt šo jautājumu.
Sveiki, pašlaik tiek ieskaitītas vērtības, ko varēja iegūt kā pī izmantojot 3, 3,1, 3,14 un pi funkciju uz kalkulatora.
Labvakar,
Pārskatot uzdevumu rezultātus radās neskaidrības par 4. jautājumu. Uzdevumā prasīts:
"Izvēlies, kurš cukurs ir visvairāk sastopams kviešu miltos!"
Tomēr vai ciete ir cukurs? Zināms, ka ogļhidrāti iedalās monosaharīdos, disaharīdos un polisaharīdos. Monosaharīdus un disaharīdus ikdienā bieži sauc par cukuriem, tomēr ciete, kas norādīta kā pareizā atbilde, tiek klasificēta kā polisaharīds. Tādad tā nav cukurs!
Tomēr jautājumā prasīts norādīt miltos esošo cukuru.
Attiecīgi spriežot ciete nevar būt pareizā atbilde uz šajā gadījumā uzstādīto jautājumu.
Arī pārējie piedāvātie atbilžu varianti neatbilst uzdevuma prasībām, jo nedz laktozes, nedz fruktozes, nedz arī saharozes miltu saturā nav.
Attiecīgi, neviena atbilde šajā jautājumā nav pareiza.
Lūgums pārskatīt šo jautājumu!
Polisaharīdus mēdz dē'vēt par saliktajiem cukuriem, bet ņemsim Jūsu iebildumu vērā.
Jautājums izņemts no vērtēšanas
Paldies, Jums!
Labdien,
Gribu uzzināt, uzdevums saistībā ar picu cepšanu ar metālu plānu. Pareizā atbilde bija 302 C, taču 5% kļūdu ir pieļaujams, vai 301C netiek ieskaitīts?
Un vēl 1.jautājuma, saistībā ar sistēmas kļūmi, sākumā lapa "nokārās" un pārlādēju lapu, tādēļ laikam atbilžu variantā ir atstājis veco nepareizo atbildi, taču aprēķinu lapā pēc aprēķiniem man ir norādīts pareizā atbilde. Lūgums pārskatīt manu melnrakstu.
Un vēl 1.jautājuma, saistībā ar sistēmas kļūmi, sākumā lapa "nokārās" un pārlādēju lapu, tādēļ laikam atbilžu variantā ir atstājis veco nepareizo atbildi, taču aprēķinu lapā pēc aprēķiniem man ir norādīts pareizā atbilde. Lūgums pārskatīt manu melnrakstu.
Darba sākumā Jūs tikāt brīdināts, ka tiek ņemtas vērā tikai sistēmā ierakstītās atbildes.
Šajā jautājumā atbilde iegūstama ievietojot skaitļus formulā un noapaļojot rezultātu (330+ 2)/1,1. Tā kā tas nav daudzpakāpju aprēķins, kļūdīties piecu procentu robežās, ja vien nerēķina galvā, nav iespējams.