30. uzd 4. jaut

30. uzd 4. jaut

Nosūtīja Anete Valnere
Atbilžu skaits: 3

To, ka lopkopji nespēj sagatavot augstas kvalitātes barību pietiekamā daudzumā, sapratu kā, ka govis tiek barotas ar nekvalitatīvāku barību un ražo nekvalitatīvāku sviestu, kuru lopkopji pārdod par zemāku cenu - piedāvājuma līkne novirzās pa labi.

Atbildot uz Anete Valnere

Atbilde: 30. uzd 4. jaut

Nosūtīja Mārtiņš Ciekurs

Govis tiek barotas ar nekvalitatīvāku barību un ražo mazāk piena => mazāks piena piedāvājums (ko iepērk sviesta ražotāji) => augstāka cena pienam jeb lielākas izmaksas sviesta ražotājiem => mazāk sviesta ražotāju => sviesta piedāvājums samazinās (nobīdas pa kreisi).

Atbildot uz Anete Valnere

Atbilde: 30. uzd 4. jaut

Nosūtīja Mārtiņš Danusēvičs

Dēļ nepietiekamas barības vispirms tiek saražots mazāks piena daudzums, varbūt arī ar zemāku tauku procentu, tāpēc no mazāka piena daudzuma un liesāka piena tiks saražots mazāks sviesta daudzums. Tātad sviesta tirgū samazināsies sviesta piedāvājums.
Lopkopji nepārdod sviestu, bet pienu. Sviestu ražo daži piena kombināti (turklāt dažās valstīs, piemēram, Zviedrijā un Francijā tiešām tikai daži 3 - 8). Turklāt, ja (pieņemtu Jūsu domu gājienu) un sviestu pārdotu par zemāku cenu, tad izmaiņas sviesta tirgū atspoguļotu punkta pārvietošanās uz leju pa piedāvājuma līkni, nevis notiktu piedāvājuma līknes nobīde.