12. jautājums

12. jautājums

Nosūtīja Mārtiņš Ciekurs
Atbilžu skaits: 8

Anda trenējas triatlonā. 30 minūtēs viņa var noskriet 5 km vai nopeldēt 1 km, vai ar riteni vienā stundā nobraukt 20 km. Kādas ir 5 km skrējiena alternatīvas izmaksas?

Manuprāt, 5km noskriešanai ir alternatīvas izmaksas ir nenopeldēts 1km vai nenobraukti 10km ar divriteni, jo, ja ir dotas 3 iespējas, tad alternatīvas izmaksas ir vai nu vienas, vai nu otras, nevis tikai viens no dotajiem (šajā gadījumā 10km braukšana ar divriteni). 

Atbildot uz Mārtiņš Ciekurs

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Mārtiņš Danusēvičs

Tātad, ja Jūs izmantojat "vai", tad tas joprojām nozīmē, ka "ar riteni nobraukti 10 km" ir derīga atbilde no četrām piedāvātajām. 

Atbildot uz Mārtiņš Danusēvičs

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Mārtiņš Ciekurs

Bet tā kā tur nebija, manuprāt, pareizās atbildes - nenopeldēts 1km vai nenobraukti 10km, tad ņēmu tuvāko pareizajai - ar "vai" vietā "un". Uzskatu, ka tā kā te nebija dota pareizā, šo jautājumu vajadzētu anulēt. 

Atbildot uz Mārtiņš Ciekurs

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Paula Muizinika
Pilnībā piekrītu, ka vai lietojumu uztvēru kā iespējamos variantus:
Vai noskriet 5km
Vai nopeldēt 1km
Vai 30min nobraukt 10km
Tātad, 5 km skriešanas vietā alternatīvas ir gan 1km nenopeldēts, gan 10km nenobraukti.
Uzskatu, ka pareizā atbilde ir a. Nenopeldēts 1 km un ar riteni nenobraukti 10 km.
Atbildot uz Paula Muizinika

Atbilde: 12. jautājums

Nosūtīja Mārtiņš Danusēvičs

Alternatīvas ir divas - viena otru izslēdzošas iespējas.
Izvēle ir jāveic starp divām labākajām iespējām, līdz ar to 5 km skrējiena alternatīvas izmaksas ir  vai nu 1 km peldējuma vai 10 km brauciens ar velosipēdu (atkarībā no tā, kura būs viena no divām iespējām prioritāra). Turklāt a atbildē ir teikts, ka 5 km skrējiena alternatīvas izmaksas ir 1 km peldējums un 10 km brauciens ar riteni. To var izdarīt tikai stundas laikā.