9. klases 18. un 21. uzdevums

9. klases 18. un 21. uzdevums

Nosūtīja Beatrise Liepiņa
Atbilžu skaits: 4
Sveiki!

18. uzdevumā 9. klasēm par pareizo atbildi atzīmēju "pučs", taču to man ieskaitīja par nepareizu, sakot, ka pareizā atbilde tomēr ir "apvērsums", taču gan valsts apvērsums, gan pučs ir viens un tas pats.

"Valsts apvērsums jeb pučs (frančucoup d'étatvācuputsch) ir pēkšņa valdībasvaras maiņa valstī, kas nav savienojama ar demokrātisku pārvaldes sistēmu."


Kā arī 21. uzdevumā es kā pareizo atbildi uzrakstīju "autoritārs" (domājot, ka vajag atbildēt uz jautājumu "kāds politiskais režīms?", nevis atbildēt ar lietvārdu), taču tur vajadzēja būt "autoritārisms", vai tā joprojām skaitās kā nepareiza atbilde?


Ar cieņu,

B. Liepiņa

Pielikums autoritaarisms.png
Pielikums valsts apveersums.png
Atbildot uz Beatrise Liepiņa

Atbilde: 9. klases 18. un 21. uzdevums

Nosūtīja Sandris Korns

Es arī uzrakstīju autoritārais režīms. Domāju ka atbilde ir pareiza, tāpēc biju ļoti izbrīnīts, ka atbilde tika ieskaitīta kā nepareiza.

Atbildot uz Beatrise Liepiņa

Atbilde: 9. klases 18. un 21. uzdevums

Nosūtīja Kārlis Sīmanis
Uzdevumā ir prasīts nosaukt režīmu ar vārdu autoritārais visticamāk nepietiek un visticamāk gramatiski pareizāk būtu autoritārisms
Atbildot uz Kārlis Sīmanis

Atbilde: 9. klases 18. un 21. uzdevums

Nosūtīja Danute Grīnfelde

Labdien! 

Paldies par jautājumu! 
Pirmās daļas atbildes ir novērtētas atkārtoti. Ar informāciju par izmaiņām var iepazīties te: https://skolas.lu.lv/mod/forum/discuss.php?d=1458


Danute Grīnfelde,
olimpiādes organizatoru pārstāve