10. Jautājums Vidusskola

10. Jautājums Vidusskola

Nosūtīja Leons Ālītis
Atbilžu skaits: 4

Jautājums vai atbilde Meža brāļi tiks ieskaitīta, ja dotā atbilde ir Mežabrāļi?

Atbildot uz Leons Ālītis

Atbilde: 10. Jautājums Vidusskola

Nosūtīja Danute Grīnfelde

Paldies par jautājumu! 

"Mežabrāļi" ir jēdziens ar noteiktu saturu un tam ir noteikta rakstība. Diemžēl "meža brāļi" netiks ieskaitīta kā pareiza atbilde. 

Danute Grīnfelde,
olimpiādes autoru komandas pārstāve  

Atbildot uz Danute Grīnfelde

Atbilde: 10. Jautājums Vidusskola

Nosūtīja Mārcis Magone

Sarunvalodā – cilvēki, kas ilgāku laiku spiesti uzturēties mežos, slēpjoties no represijām, iesaukšanas naidīgas varas karaspēkā un piedaloties pretošanās un partizānu kustībā vai kādās citās no varas viedokļa noziedzīgās darbībās.

Te jau jautāts ir sarunvalodā, nevis vēsturiski precīzs jēdziens. Tas jau ir saliktenis, tad liela skāde nav, ka tiek sadalīts.

Atbildot uz Mārcis Magone

Atbilde: 10. Jautājums Vidusskola

Nosūtīja Danīls Ņikiforovs

Esmu ieinteresēta persona pašam ir ievietota atstarpe, bet es piekrītu Mārča rakstītajam. Neesmu lingvists, bet jautājumā izskanēja vārds "sarunvalodā" attiecīgi nav diža starpība rakstīt  bez atstarpes vai ar to. Ja jautājums tiktu pozicionēts kā "termins, kas apzīmē personas vai personu grupas..." tad es neizteiktu ne kādas pretenzijas.

Cienot un godājot olimpiādes autorus - Danīls

Atbildot uz Danīls Ņikiforovs

Atbilde: 10. Jautājums Vidusskola

Nosūtīja Mārcis Magone

Šī nav pirmā mana tiešaistes olimpiāde un parasti šādus sīkumus (Ja tos tā var nosaukt), tad olimpiādes autori ieskaita kā pareizus, ja rezultātu apspriešanas sadaļā ir argumentēti viedokļi kāpēc to vajadzētu darīt. 

Atsaucoties vēl uz organizatoru rakstīto atbildi vienā no sadaļām, kur teica, ka nevar iepriekš paredzēt visus iespējamos gadījumus, kā skolēni var uzrakstīt - Jums nav jāparedz, bet pastāv arī iespēja pēc olimpiādes pielabot ar papildus variantiem, kas izskanējuši šajā vietā. Man ir dalītas izjūtas par tiem, kas rakstīja atbildes ar gramatiskās kļūdām, bet pašsaprotami, jūsu piedāvātās pareizās atbildes varēja nebūt vienīgās pareizās (konkrētus gadījumus nesaukšu, jo ir atsevišķas sadaļas par to izveidotas). 

Lai arī kāda būtu jūsu rīcība attiecībā uz šo olimpiādi, savas idejas jums sniedzu, lai nākamās olimpiādes būtu optimāli izveidotas, lai patiešām noteiktu gudrākos skolēnus vēsturē!