Vidusskolas 1.jautājuma neprecizitāte

Vidusskolas 1.jautājuma neprecizitāte

Nosūtīja Kristofers Grauds
Atbilžu skaits: 3

Labdien! 

Apskatoties un salīdzinot savas atbildes ar pareizajām, secināju, ka 1.uzdevumā man nav ieskaitītas 2 pareizas atbildes, jo atbilstošo jēdzienu neesmu novietojis precīzi tur, kur pareizajā atbildē parādīts, lai gan, apskatot manu atbildi, ir pilnīgi nepārprotami, pie kuras vēsturiskās personas esmu jēdzienu novietojis. Pielikumā pievienoju ekrānuzņēmumus, kur redzama šī situācija. Lūdzu pārskatīt manu 1.uzdevuma risinājumu.

Pielikums IMG_20190111_153151.jpg
Pielikums IMG_20190111_153214.jpg
Atbildot uz Kristofers Grauds

Atbilde: Vidusskolas 1.jautājuma neprecizitāte

Nosūtīja Danute Grīnfelde

Labdien!
Paldies par jautājumu! Jūsu pievienotajā attēlā diemžēl nav redzams, kur tieši marķieri (tēmekli simbolizējošais mazais aplītis) atrodas, bet ir redzams, ka tie neatrodas uz attiecīgās personas fotogrāfijas.

Danute Grīnfelde,
olimpiādes autoru komandas pārstāve

Atbildot uz Danute Grīnfelde

Atbilde: Vidusskolas 1.jautājuma neprecizitāte

Nosūtīja Renāte Grudule

Labdien!

Man arī radās jautājums tieši šajā sakarā. Gan šajā, gan kartes uzdevumā, kur bija jādarbojas ar atslēgas vārdu ielikšanu pareizajā vietā, uzdevuma nosacījumos bija minēta "atslēgas vārdu" pareiza novietošana (piem. 1. uzd. "Attēlā redzamie Padomju Savienības Komunistiskās partijas ģenerālsekretāru portreti simbolizē PSRS vēstures periodus. Zem tiem redzami atslēgas vārdi, kas raksturo šos periodus. Ievelc atslēgas vārdus uz atbilstošo periodu simbolizējošā attēla!"), un nekur nebija pieminēts tas mazais aplītis, kas, kā izrādās, bija marķieris. Kāpēc, sekojot instrukcijām un ievietojot atslēgas vārdus uz pareizā attēla, tomēr par pusmilimetru novirzot marķieri (lai gan man, piemēram, tas bija vienīgais veids, kā dators nepazudināja atbildi), netiek ieskaitīti punkti?

Ja šoreiz uzdevumu netiek plānots pārskatīt, tad, lūdzu, nākamreiz specificējiet, ka eksistē tāds marķieris, kuram ir jāatrodas noteiktās robežās. Pildot darbu, es izsecināju, ka tas ir vienkārši aplītis, ar kura palīdzību es varu pārvietot atslēgas vārdus. 

Paldies par olimpiādi!


Atbildot uz Renāte Grudule

Atbilde: Vidusskolas 1.jautājuma neprecizitāte

Nosūtīja Danute Grīnfelde

Labdien!

Pirmais uzdevums ir pārvērts. Sīkāk te: https://skolas.lu.lv/mod/forum/discuss.php?d=1455

Danute Grīnfelde,
olimpiādes organizatoru pārstāve