Par vidusskolas 30. jautājumu

Par vidusskolas 30. jautājumu

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš
Atbilžu skaits: 5

Labdien!

30. uzdevumā kā pareizo atbildi ieskaita tikai D, lai gan tajā teikts, ka pareizā atbilde ir arī A un B. Biju izvēlējies A atbildi , taču par to nepienākas pat puspunkts, lai gan šāds variants ir daļēji pareizs. Runājot par daļēji ieskaitītajām atbildēm, piemēram, 26. uzdevumā, kur jānorāda gada skaitlis, pat aptuveni norādot gadu, atbildi ieskaita kā daļēji pareizu un piešķir punktus. Arī 30. uzdevumā vajadzētu būt tā pat un par daļēji pareizu atbildi piešķirt vismaz 0,5 punktus.

Atbildot uz Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Atbilde: Par vidusskolas 30. jautājumu

Nosūtīja Leons Ālītis

Var pieminēt, ka tā nekad nenotiek uzdevumu vērtēšana. Piemērs - "uzdevums kura ir 4 atbildes A;B;C;visi iepriekš minētie", ja šajā uzdevumā pareizā atbilde ir visi iepriekš minētie, tad par atbildi A nepienākas punkti, jo risinātājs neizvēlējās pareizo atbildi. Vēl var pieminēt, ka šī ir olimpiāde, tātad notiek labāko noskaidrošana, tas ir grūti izdarāms, ja katram tiks piešķirti punkti par nepareizām atbildēm. 30. uzd kontekstā atbilde A ir teorētiska pareiza, bet, ja risinātājs nav pamanījis, ka atbilde B arī ir pareiza. Manuprāt, uzdevumos ar atbilžu variantiem ir jāpieņem tikai viena atbilde. 

Manu viedokli, varat neņemt vērā, jo tās ir manas pārdomas, bet es domāju, ka līdzīga būs arī organizātoru atbilde.

Atbildot uz Leons Ālītis

Atbilde: Par vidusskolas 30. jautājumu

Nosūtīja Emīls Rūdolfs Bērtiņš

Paldies par viedokli, taču tad kāpēc organizatori uz citām pretenzijām atbildēja dienas, 3 dienu laikā, bat atbilde uz manu vēl nav saņemta, kaut gan jau ir pagājusi nedēļa. (Organizatoriem neko nepārmetu, viņiem daudz darba otrās daļas uzdevumu vērtēšanas dēļ, tomēr turpinu gaidīt viņu viedokli, kaut vai tas sakristu ar Ālīša domām.)