31.Jautājums 7.3

31.Jautājums 7.3

Nosūtīja Ēriks Strautnieks
Atbilžu skaits: 5

Liekas neloģiski, ka atbilde var būt 9,25 centi, jo tomēr nav iespējams samaksāt ar ceturtdaļu centa, un noapaļojot atbildi uz leju netiek sasniegts bezzaudējuma punkts, tāpēc manuprāt pareizā atbilde bija 10 centi

Atbildot uz Ēriks Strautnieks

Atbilde: 31.Jautājums 7.3

Nosūtīja Aleksejs Nazarovs

Kas tieši tev liekas neloģiski? Tev kāds prasa maksāt ceturtdaļu centa? Ko teiksi bankām, kas rāda valūtu kursu ar precizitāti līdz pat 10 cipariem aiz komata?

Atbildot uz Aleksejs Nazarovs

Atbilde: 31.Jautājums 7.3

Nosūtīja Mārcis Magone

Bankas ir cits gadījums, jo tur ir runa par valūtu kursu, bet beigās tāpat mainot valūtu pieturās pie centiem. Šajā gadījumā prasīja bezzaudējuma punktu, kas ir pie 10 centiem. Neticu, ka ja pirksi vienu kilogramu, maksāsi 9,25 centus. Ja tā būtu, tad būtu jāpērk pie vienības 4x kg, lai samaksātu precīzos datos. 

Zināju, kad rakstīju atbildi, ka 9,25 ir precīzi, bet nezināju, ko organizētāji domā, tāpēc kādu laiciņu prātoju, ko rakstīt, līdz izdomāju 10, jo tie ir veseli centi, un neviens neiepērkas decimāldaļās. Kaut gan tendence rāda, ka nākotnē tas drošvien būs iespējams, jo kriptovalūtas ir ar vairākiem cipariem aiz komata.